Viiden tonnin seteli

Business Finlandin innovaatioseteli on byrokratialtaan kevyt tukimuoto, jolla voit ostaa uutta tietoa ja osaamista yrityksesi liiketoiminnan kehittämiseen. Seteli voi olla sinulle, jos teillä on halua kasvattaa liiketoimintaa uusilla avauksilla tai innovaatioilla, joilla on kansainvälistä kasvupotentiaalia. Tällaiseen toimintaan sisältyy esimerkiksi tarve ymmärtää, testata, tai kehittää uutta palvelua, tuotetta tai toimintaa.


Olemme Business Finlandin hyväksymä Innovaatiosetelin palveluntarjoaja

Aivan ensimmäisenä kannattaa ottaa askel eteenpäin ja kertoa meille kehitysajatuksestasi, ongelmastasi tai tarpeestasi. Pidetään aluksi ilmainen työpaja asiantuntijamme kanssa. Jos toteamme, että innovaatioseteli ei sovellu tilanteeseen, etsimme yhdessä jonkin muun tavan asian eteenpäin viemiseksi tai teidän auttamiseksi. Kuten sanottu, aloitustyöpaja on kaikissa tapauksissa ilmainen, ettekä sitoudu mihinkään.

Mikä viisi tonnia?

Business Finland myöntää hakemuksesta innovaatiosetelin, joka on kertaluontoinen avustus ulkopuolisten asiantuntijapalveluiden hankkimiseen. Business Finland rahoittaa 5000 €:n (alv 0) hankkeesta 4000 € ja 1000 € jää innovaatiosetelin saajan omavastuuosuudeksi. Kokonaisuudessaan hankinnan arvo on siis 6 200 € (5 000 € + alv). Hakeminen on helppoa ja nopeaa – päätökset saadaan jopa viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä.

Te voitte saada innovaatiosetelin

…kun teillä on kansainvälistä kasvupotentiaalia omaava uusi tuote- tai palveluidea johon liittyen:

 • haluatte nopeasti selvittää sen jatkokehityskelpoisuutta, käytettävyyttä tai markkinakelpoisuutta esimerkiksi demojen, prototyyppien, testauksen ja kokeilujen avulla
 • tarvitsette ulkopuolisen asiantuntijan lausuntoa, arviota ja testaus- tai mittauspalvelua
 • teillä on tuotteeseen tai palveluun liittyvä ongelma, jonka ratkaisemiseen tarvitsette apua
 • haluatte hyödyntää tieteen ja tutkimuksen tuloksia liiketoimintanne kehittämisessä
 • tarvitsette tukea patentteihin, mallisuojiin ja tavaramerkkeihin liittyviin selvityksiin kuten uutuus-, patentoitavuus- sekä toiminnanvapaustutkimuksiin tai apua näiden hakuprosessiin.

Tarkemmat ehdot ja kuvaukset löytyvät Business Finlandin sivuilta: Business Finland – innovaatioseteli

Mitä meiltä saa?

Työ räätälöidään aina tarpeidenne mukaan, mutta voimme tehdä esimerkiksi seuraavanlaisen kehityskierroksen. Etsitään yhdessä se tärkein asia, tavoite tai kokeiltava asia ja tehdään esimerkiksi digitaalisen tuotteen demonstraatio, prototyyppi tai järjestelmän osa joka vastaa polttaviin kysymyksiinne. Tuloksena on käyttökelpoinen, käsinkosketeltava “oikea sovelluksen osa”, jota voidaan käyttää vaikka jatkokehityksen pohjana, kunhan siitä on kerätty palautetta käyttäjiltä, johtoryhmältä tai muilta asianomistajilta. Tuloksia tulee nopeasti, pienillä panostuksilla ja kiinteään hintaan. Kts. SUUNTA palvelu.

Yksinkertainen ja nopea prosessi, eikö totta?

Koko prosessi on vaivaton, nopea ja riskitön.

 • Määritetään kehitettävä osa-alue
 • Tehdään suunnitelma ja te lähetätte hakemuksen Business Finlandiin: Business Finland – asiointi
 • Päätös Business Finlandista (jopa viikossa)
 • Te toimitatte rahoituspäätöksen hyväksymisilmoituksen
 • Suunnitelman toteutus
 • Omavastuuosuuden laskutus ja maksu (edellytys avustuksen saannille)
 • Lähetätte raportin Business Finlandille ja meille kuittausilmoituksen raportoinnista
 • Laskutamme loppuosan suoraan Business Finlandilta

Ota yhteyttä, autamme prosessin jokaisessa vaiheessa.

OTA YHTEYTTÄ, ONNISTUTAAN YHDESSÄ

Jari Peltonen
Jari Peltonen
Articles: 10